Resepi Spagetti Aragosta


Resepi Spagetti Aragosta

Bahan-Bahan:

- 250g Spaghetti, dimasak & bersaliran
- 2 tin / ½ jar 680g sos tomato Prego, Basil & Bawang putih
- 2 ekor udang harimau atau 6 yang sederhana,
- Sedikit minyak zaitun
- 6 biji bawang putih, dihiris
- 1 / 2  tomato ceri
 - Sedikit Basil segar, dihiris
 - Garam & lada sulah secukup rasa

Cara Memasak:

1. Panaskan minyak zaitun dalam kuali, Masukkan udang harimau, biarkan sehingga ia berubah warna dan menjadi merah. Kira-kira 3 minit dengan api yang besar.Kemudian, pindahkan udang ke dalam pinggan.

2. Tumis bawang putih yang telah dihiris bersama minyak zaitun, masak selama 2 minit, sehingga lembut dan wangi.

3. Tambah Sos Tomato Prego Basil & bawang putih sos pasta ke dalam kuali dan kacau. Perasakan dengan garam dan lada. Tambahkan udang  dengan tomato ceri kemudian, reneh sos selama 8 minit.

4. Selesai reneh sos hidangkan dengan hirisan daun selasih segar. Kemudian siap untuk dimakan!
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment