Resepi Spagetti Aragosta
Resepi Spagetti Aragosta
Bahan-Bahan:
- 250g Spaghetti, dimasak & bersaliran
- 2 tin / ½ jar 680g sos tomato Prego, Basil & Bawang putih
- 2 ekor udang harimau atau 6 yang sederhana,
- Sedikit minyak zaitun
- 6 biji bawang putih, dihiris
- 1 / 2 tomato ceri
- Sedikit Basil segar, dihiris
- Garam & lada sulah secukup rasa
Cara Memasak:
1. Panaskan minyak zaitun dalam kuali, Masukkan udang harimau, biarkan sehingga ia berubah warna dan menjadi merah. Kira-kira 3 minit dengan api yang besar.Kemudian, pindahkan udang ke dalam pinggan.
2. Tumis bawang putih yang telah dihiris bersama minyak zaitun, masak selama 2 minit, sehingga lembut dan wangi.
3. Tambah Sos Tomato Prego Basil & bawang putih sos pasta ke dalam kuali dan kacau. Perasakan dengan garam dan lada. Tambahkan udang dengan tomato ceri kemudian, reneh sos selama 8 minit.
4. Selesai reneh sos hidangkan dengan hirisan daun selasih segar. Kemudian siap untuk dimakan!
0 comments:
Post a Comment