Resepi Kari Daging Dan Mangga


Resepi Kari Daging Dan Mangga

Bahan-Bahan:

- 4 sudu besar minyak jagung
- 135 g Nestlé Greek Yogurt Natural
- 2 sudu besar Cukup Rasa
- 50 g mangga muda, dipotong berbaji
- 100 g ubi kentang, dipotong berbaji
- 50 g lobak merah, dipotong berbaji
- 400 ml air
- 300 g daging, dipotong kiub
- 30 g kacang gajus, dicincang halus

Untuk Dikisar:

- 1 tomato
- 3 sudu besar belacan
- 4 ulas bawang putih
- 3 cm halia
- 2 bawang merah
- 3 buah pala
- 2 sudu teh biji sawi

Cara Memasak

1. Mula-mula, kisar tomato, belacan, bawang putih, bawang merah, buah pala dan bili sawi. Kemudian tumiskan semua bahan kisar tersebut di dalam periuk sampai pecah minyak.

2. Kemudian, tambahkan Nestle Greek Yogurt Natural, Cukup Rasa, mangga muda, ubi kentang, lobak merah, air, daging serta kacang gajus dan kacau rata.

3. Biarkan ia mendidih selama 5 minit dan kemudian renehkan selama 20 minit.

4. Cedukkan kari yang telah dimasak ke dalam mangkuk hidang yang cantik dan ajaklah seisi keluarga menikmatinya…ohh aromanya pun dah terangkat!

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment