Resepi Sup Daging Singgang


Resepi Sup Daging Singgang

Bahan-Bahan:

- 1 kiub Kiub Stok Ayam
- 1 bawang kuning, dihiris
- 50 g ubi kentang, dipotong kiub
- 200 g daging, dipotong kiub
- 5 keping asam keping
- 1 tomato, dipotong berbaji
- 50 g jagung kecil, dihiris
- 1 cili merah
- 50 g lobak putih, dihiris nipis dan panjang 3 sm
- 50 g kacang hijau, dipotong 3 sm panjang
- 50 g daun sawi, dipotong kecil

Cara Memasak

1. Di dalam periuk, masukkan Kiub Stok Ayam, bawang kuning, ubi kentang, daging dan asam keping dan kemudian rebuskan semuanya selama 15 minit.

2. Apabila daging menjadi empuk, masukkan tomato, jagung kecil, cili merah, lobak putih, kacang hijau dan daun sawi. Biarkan dia mereneh selama 5 minit.

3. Bila sup yang mudah dimasak ini siap, hidangkan bersama nasi atau roti untuk dicicah.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment