Resepi Sup Daging Singgang
Resepi Sup Daging Singgang
Bahan-Bahan:
- 1 kiub Kiub Stok Ayam
- 1 bawang kuning, dihiris
- 50 g ubi kentang, dipotong kiub
- 200 g daging, dipotong kiub
- 5 keping asam keping
- 1 tomato, dipotong berbaji
- 50 g jagung kecil, dihiris
- 1 cili merah
- 50 g lobak putih, dihiris nipis dan panjang 3 sm
- 50 g kacang hijau, dipotong 3 sm panjang
- 50 g daun sawi, dipotong kecil
Cara Memasak
1. Di dalam periuk, masukkan Kiub Stok Ayam, bawang kuning, ubi kentang, daging dan asam keping dan kemudian rebuskan semuanya selama 15 minit.
2. Apabila daging menjadi empuk, masukkan tomato, jagung kecil, cili merah, lobak putih, kacang hijau dan daun sawi. Biarkan dia mereneh selama 5 minit.
3. Bila sup yang mudah dimasak ini siap, hidangkan bersama nasi atau roti untuk dicicah.
0 comments:
Post a Comment