Tip Hidangan Yang Menjimatkan Masa Ramadan ini
Tip Hidangan Yang Menjimatkan Masa Ramadan ini
Setelah seharian bekerja, anda pasti tak larat untuk memasak pula. Pastinya memenatkan. Tapi apa kata, anda sediakan juadah berbuka dan bersahur terlebih dahulu? Masakan yang disediakan secara berperingkat adalah satu cara untuk memastikan sekeluarga dapat menikmati juadah yang lazat, tanpa tekanan untuk anda dan bajet keluarga.
Cara untuk memanfaatkan masa penyediaan makanan anda:
1. Sediakan juadah yang mencukupi untuk sepanjang minggu pada hari minggu.
2. Daging, sup dan sos adalah mudah untuk disediakan, cuma letakkan dalam beg sejuk beku atau bekas yang sesuai dan simpankan dalam peti sejuk (di bahagian sejuk beku). Jangan lupa untuk melabel pada bungkusan mengikut tarikh supaya anda tahu tarikh penyediaan makanan.
Sekiranya anda tidak berminat dengan idea untuk membekukan keseluruhan juadah, anda boleh potong dan simpan bahan-bahan masakan dalam peti sejuk. Ini dapat menjimatkan masa penyediaan di dapur pada hari
0 comments:
Post a Comment