Resepi Ceri Clafoutis


Resepi Ceri Clafoutis

Bahan-Bahan:

- 360ml Susu penuh krim
- 50g Gula
- ¼ sudu kecil Esen vanila
- Secubit Garam
- 3 biji Telur
- 45g Tepung gandum
- 15 biji Ceri tanpa biji
- 2 peket Pemanis Rendah Kalori Pal Sweet

Cara Menyediakan

1. Campurkan susu dengan separuh gula, esen vanila dan garam, didihkan campuran.

2. Pukul telur, tepung dan lebihan gula. Tuangkan susu panas secara perlahan-lahan, gaul dan tapis campuran.

3. Susun ceri di dalam acuan dan tuangkan campuran di atas ceri.

4. Bakar dalam kukusan air, pada suhu 175’C selama 10 minit atau sehingga masak.

5. Taburkan Pemanis Rendah Kalori Pal Sweet, hidangkan panas.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment