Resepi Ceri Clafoutis
Resepi Ceri Clafoutis
Bahan-Bahan:
- 360ml Susu penuh krim
- 50g Gula
- ¼ sudu kecil Esen vanila
- Secubit Garam
- 3 biji Telur
- 45g Tepung gandum
- 15 biji Ceri tanpa biji
- 2 peket Pemanis Rendah Kalori Pal Sweet
Cara Menyediakan
1. Campurkan susu dengan separuh gula, esen vanila dan garam, didihkan campuran.
2. Pukul telur, tepung dan lebihan gula. Tuangkan susu panas secara perlahan-lahan, gaul dan tapis campuran.
3. Susun ceri di dalam acuan dan tuangkan campuran di atas ceri.
4. Bakar dalam kukusan air, pada suhu 175’C selama 10 minit atau sehingga masak.
5. Taburkan Pemanis Rendah Kalori Pal Sweet, hidangkan panas.
0 comments:
Post a Comment